vineri, 8 februarie 2013

Cum ne ingrijim tenul?

Faţă de celelalte tipuri de ten, cel sensibil, predispus la înroşiri şi la iritaţii, are nevoie de o îngrijire aparte. Descoperă ce măşti naturale ţi se potrivesc tenului sensibil. Masca din fulgi de ovăz combate iritaţia. Această mască are rolul de a ameliora şi de a combate inflamaţia sau iritaţia pielii sensibile.

Ai nevoie de trei sferturi de cană de fulgi de ovăz şi de un gălbenuş. Macină în blender fulgii de ovăz, până când obţii o pudră fină.

Într-un castron amestecă pudra cu gălbenuşul. Aplică amestecul pe ten şi lasă să acţioneze 10-15 minute, după care clăteşti bine cu apă caldă.

Tot pentru a reduce iritaţia tenului, mai poţi încerca şi masca dintr-o cană de iaurt şi jumătate de cană de fulgi de ovăz.

Aplică masca pe tenul curat şi lasă să acţioneze 15 minute.

La final, clăteşte tenul cu apă caldă. Aceste măşti le poţi aplica de două ori pe lună.

Argila  hidratează

De câte ori nu s-a întâmplat să-ţi simţi tenul foarte uscat?

Pe lângă igiena zilnică, indicat este să aplici o dată la două săptămâni masca pe bază de argilă, care îţi hidratează tenul şi îl tonifică.

Amestecă într-un bol o lingură de argilă, o lingură de miere de albine, o lingură de apă de trandafir (fie de lavandă) şi opţional o linguriţă de gel de aloe vera.

Aplică masca pe ten şi las-o să acţioneze pentru 10 minute, evitând zona ochilor, pe care o poţi proteja cu două discuri demachiante.

Mască cu miere de albine, pentru o piele mai fină

Uşor parfumată, masca obţinută din miere de albine şi din ulei de avocado te ajută să-ţi recapeţi vitalitatea şi elasticitatea, în acelaşi timp lăsându-ţi pielea mai catifelată.

Important este ca înainte de a aplica masca să-ţi demachiezi tenul.

Amestecă într-un bol două linguriţe de smântână, două gălbenuşuri de ou, două linguriţe de miere de albine şi două linguriţe de ulei de avocado.

Aplică masca pe ten şi las-o să acţioneze timp de 10-15 minute, după care o poţi îndepărta cu apă caldă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Ranking bloguluieddy.blogspot.ro por Alexa