sâmbătă, 9 februarie 2013

Ce trebuie stiut despre unele alimente

Uleiul de masline, bogat in acizi grasi omega-6 care protejeaza organismul de boli cronice, cum sunt cele cardiovasculare sau artrita, nu se foloseste niciodata la gatit, deoarece isi pierde multe din calitatile sale benefice pentru sanatate. Foloseste-l la salate si la prepararea sosurilor reci.

De regula, fructele se consuma cu tot cu coaja. Cercetarile au stabilit ca, de foarte multe ori, in coaja fructului, cantitatea de vitamine si minerale este mult mai mare decat in pulpa.

Rosiile, care adapostesc in coaja lor licopenul, o substanta cu rol esential in prevenirea si chiar tratarea multor afectiuni ale organismului, nu se curata de coaja nici cand sunt consumate ca atare, cu branza, sunca sau unt, nici cand se folosesc in salate ori mancare gatita.

Intotdeauna cand mananci rosii umezeste-le cu putin ulei de masline, pentru ca doar asa te vei bucura de toate calitatile benefice ale acestei legume.

Plantele cu care prepari ceaiul nu se fierb niciodata. Se pun intr-un vas si peste ele se toarna apa clocotita. Atunci cand te doare gatul, ceaiul se bea cald si nu fierbinte deoarece poate irita gatul si mai tare si sa lungeasca timpul de vindecare.

Prepara-ti ceai doar atat cat consumi o singura data. Ceaiul se degradeaza si dupa cateva ore nu mai are acelasi gust, aroma, culoare. E drept ca ceaiul din comert rezista luni de zile, dar acela e ajutat de conservanti si chimicale.

Sucul de cartofi, recomandat impotriva bolilor de stomac, se bea indata ce a fost preparat. Nu se pastreaza nici chiar la frigider pentru mai tarziu. Mancarea de cartofi se consuma in primele 24 de ore dupa ce a fost preparata, perioada dupa care cartofii pot deveni toxici.

Bananele sunt bune de mancat atunci cand pe coaja apar pete mici, maronii, asta insemnand ca sunt coapte si bune de consum.

Lamaia este astringenta si cel mai adesea constipa. Intr-adevar, are calitati terapeutice de netagaduit, doar ca nu prieste oricui. Daca nu poti renunta la consumul de lamai, atunci mananca zilnic o salata de varza murata cu ulei de masline, ca sa ai un tranzit intestinal normal, fara probleme.

Apa minerala carbogazoasa bauta frecvent constipa si baloneaza. Obisnuieste-te sa bei apa plata sau de izvor si lasa apa minerala pentru atunci cand esti epuizat si ai nevoie de un plus de energie ca sa rezisti, ori pentru zilele caniculare ale verii.

Daca-ti place ceapa cruda, mai ales langa o farfurie de ciorba de fasole, trebuie sa stii ca cea mai gustoasa este atunci cand o zdrobesti cu pumnul de coltul mesei, asa cum probabil ai vazut in copilarie ca faceau tata sau bunicul.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Ranking bloguluieddy.blogspot.ro por Alexa